Wawancara Billboard Dengan Tiffany di YTMA

November 7, 2013 | By nuno | Filed in: Berita Terbaru.

Kemenangan Girls’ Generation ‘I Got A Boy’ sebagai ‘Video of The Year’ di Yotube Music Awards mencuri perhatian media internasional. Jelas aja karena Girls’ Generation sebagai artis Asia berhasil menyingkirkan artis-artis yang udah punya nama besar dan punya basis fanbase jutaan seperti Justin Bieber, Lady Gaga, One Direction, dll.

Tiffany_redcarpetYTMA

Billboard yang emang udah memberi perhatian pada perkembangan musik K-pop pun menyempatkan diri berbincang dengan Tiffany yang malam itu mewakili GG menerima awards internasional pertama mereka.

Tiffany yang tampil cantik dengan gaun ungu pun sempat bilang kalo ini kompetisi yang lumayan gede bagi mereka. Apalagi GG bersaing dengan artis-artis besar.

“It was huge competition,”

“This was totally unexpected and exciting and extremely humbling at the same time. Just to be a part of that big group of huge artists was a big treat. We’re seven years in as a group. And to be given such a big reward is rewarding. I’m just so thankful for it.”

Semabri bercanda kalo harusnya dia juga ikutan nonton klip GG lebih sering, Fany pun ga lupa ngucapin terima kasih buat fans yang udah ngevote Girls’ Generation

“If I had known that I was going to be in the same categories as them, I would have watched more of my video! [Laughs] But this was all thanks to the fans.”

Fany juga ngejelasin kenapa ‘IGAB’ bisa meraih kemenangan, menurut dia kemungkinan karena genre musiknya berbeda dari lagu-lagu GG sebelumnya. Dan bisa menarik penonton baru.

According to YouTube, the Video of the Year nominees were selected based off the “the most loved, watched and shared music videos on YouTube over the last 12 months.” So, what made “I Got a Boy,” such a clickable viral hit?

“The music was also so different from our past videos. It probably attracted both new and old audiences. It went together so well with trends, this is what everybody wanted — something new, something raw, more different, more urban. And I guess it all came together at the same time.”

Fany juga memuji Youtube, karena menurut dia lewat Youtube artis-artis/musisi Asia bisa dikenal secara internasional, karena mudahnya diakses oleh seluruh orang. Tapi bisa jadi pemenang diacara penghargaan perdana yang digelar oleh Youtube, Fany masih ngerasa ga percaya.

“The best thing about a platform like YouTube is that it helps musicians all around the world to reach such a vast audience. I’m just thankful that we were able to reach out to so many different fans that didn’t know what our music was. But other than us, there are so many other Asian acts that are appealing to a worldwide audience. To be chosen to represent that for the first-ever YouTube Music Awards is very unbelievable and amazing. Hopefully, it will get us worked up for the next album.”

Fany juga bercerita tentang album Jepang terbaru mereka yang bakal dirilis Desember mendatang. Menurut Fany, album terbaru mereka nanti bakal mengagumkan, karena mereka semakin dewasa dan kualitasnya juga lebih baik. Bahkan ia sering banget menyanyikan lagu-lagu ang ada dialbum baru tersebut.

“[Based on] my personal taste, our Japanese albums are some of my favorites,” she explains “Our first album sold a million copies. Because we had such a big hit on the first album, it’s always like, ‘You can’t top the first album.’ This album has some amazing songs. I can’t wait for everybody to hear it. I’m singing it all day. I’m pretty sure it’s going to be a very happy time for all of us. In terms of the music, we’ve matured and the quality is so much greater.”

Sayangnya sih Fany juga bilang buat sone yang tunggu Korean comeback mereka, harus sedikit bersabar. Karena produksinya berjalan perlahan, Fany berharap hasilnya nanti bisa memberikan sesuatu yang berarti buat sone.

“We were due this year, but unfortunately due to delay…”

“We wanted it to be a better, bigger, cooler sound. We’re just choosing our tracks carefully. The production process is always so much fun, so we’re taking our sweet time so that fans will like it even more. We’ll be out pretty soon, I hope.”

Banyak yang bilang Youtube awards ini penghargaan yang ga terlalu berarti. Tapi Fany menepis semua itu, menurutnya penghargaan ini berarti banget buat dia dan member GG lainnya. Jadi ia juga mempersembahkan kemenangan ini buat semua sone yang selalu mendukung mereka. Fany juga bilang Girls’ Generation bukan lah siapa-siapa tanpa fans. Dan Girls’ Generation dan sone itu satu keluarga.

“I really want to thank my fans and I really hope they enjoy this moment as much as I do,”

“I was kind of startled on stage because I didn’t know where to look and I couldn’t really hear myself. None of Girls Generation would be possible without the fans. We’ve grown into a family. This is just love and support for one another. I hope we can repay that through good music, good performances and staying together as a band.”

Source: billboard

Advertisement


Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>